4 Mayıs 2015 Pazartesi

KUZEY AMERİKA KITASI ÇALIŞMALARIMIZ

4.SINIF 
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM

Kıtalardan Kuzey Amerikadayız.

1. İşe önce dünya haritasını defterimize yapıştırarak başladık. Üzerine kıtaların isimlerini yazdık. Kuzey Amerika kıtası ile ilgili bilgiler öğreneceğimizi belirttikten sonra Kuzey Amerika kıtasını boyadık. Kıtanın dünya üzerindeki yerini görmüş olduk. Bu çalışmayı bütün kıtalarda yaptık. 

2. Sonra Kuzey Amerika kıtasının haritasını defterimize yapıştırdık. Kıta üzerinde hangi ülkelerin olduğunu belirleyip ülke isimlerini yazdık ve boyadık. Sağ alt köşede bir çok ülke var. Burası Orta Amerika diye geçiyor. Burasını büyütüp ayrıntılı olarak inceleyeceğiz. Bu haritaları sadece fotokopi olarak vermek yerine defterimize yapıştırıyoruz hep. Böyle daha kalıcı oluyor. Evde tekrar ederken de kolaylık oluyor. 


3.  Kıtadaki ülkelerin isimlerini liste halinde hazırlayıp öğrencilere dağıttım. Bunuda hemencecik yapıştırıverdik. Karşılarında da ülkelerin başkentleri yazıyor.  

4. Orta Amerika'nın büyütülmüş haritasını inceledik. Boyamasını evde yaptılar. 


5. Kuzey Amerika kıtasındaki ülkeler ile ilgili başka bir  çalışmam. Ülke isimlerini alfabetik sıraladık.


6. Ülkelerden Kanada'yı yakından tanıdık. Kanada ile ilgili belgeseller izledik. İzlerken defterimize not tuttuk. Kanada bayrağımızı da defterimize yapıştırdık. Birkaç büyük ülkeyi izleyerek tanıdık.

7. Kanada'yı ve ABD'yi izledikten sonra Kanada'daki ve ABD'deki yerleri gösteren çalışma kağıdını yaptık.


8. Tenefüslerde kürdanlı bayraklarımızı ülkeleriyle eşleştiriyoruz. Yapılışı için buraya bir tık. 


9. Bayrak halkamızın çıktısını buradan alabilir. Yapılışını inceleyebilirsiniz. 

10. Kuzey Amerika ile yaptığımız tüm çalışmaları ve ülke ile bilgileri zarflara koyup kutumuza kaldırdık. Kutuyu incelemek için buraya bir tık.

11. Buda ev ödevimiz. 

ÇALIŞMALARIN TAMAMININ ÇIKTISINI ALMAK İÇİN BURAYA TIK TIK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder