2 Nisan 2015 Perşembe

ANA ARA RENKLER

Çocuklara renkleri öğretmenin bir çok yolu var. Bu yollardan bazıları eğlenceli ve ilginç, bazıları ise sıkıcıdır. Renkleri öğretmek sizin için kolaydır ama çocuklar için eğlenceli olmalıdır.

Çoğu çocuk 18 aylıkken renkleri ayırt edebilir. Renkleri ve renk kavramını bilmeselerde onları birbirinden ayırır. Renkleri öğretirken ana renklerden kırmızı, sarı ve maviden başlanmalıdır. Daha sonra ara renkler öğretilmelidir. Çocuğunuzun ençok ilgilendiği renktende başlayabilirsiniz. Çoğunlukla bu renk kırmızıdır. Öğrenme tamamen olmuşsa yeni renge geçilmelidir. Bir anda bütün renkler öğretilmemelidir. Renk öğretirken aynı renkteki farklı nesneleri kullanmalıyız. Mesela kırmızı araba, kırmızı top gibi. Onun çevresinde sıklıkla karşılaştığı nesnelerin renklerini öğretmek daha kolay. 

Bizde minik kuzumla renkleri öğrenmeye 14 aylıkken başladık. Bir çok renk etkinlikleri yaptık. Aşağıdaki fotoğraflardaki etkinlikleri ana ara renkleri öğretirken sınıfımda da uyguladım. 


1) Ana renklerin yolculuğunu kağıt havlu üzerinde izledik. Renkler ortada karışıp ara renkleri oluşturdular. 


2) Kilitli poşetlerin içlerine parmak boyası koyup  poşeti kilitledik. Sonrada poşedin üstünden ellerimizle karıştırdık. Karıştırdıkça ara renkler ortaya çıktı.  Harika bir duyusal...


3) Buda daha çok pano için. Renkli defter kaplıklarını yuvarlak kesip üst üste koyduk. Birleşim yerinde ara renkler ortaya çıktı. Pencereye asarsanız daha çok belli oluyor.



Buda tekrar çalışması



1 yorum:

  1. anaokulu malzemeleri,eğitici oyuncaklar,eğitici oyunlar,oyuncaklar,montessori oyuncakları ,kreş oyuncakları,anaokulu mobilyaları,anaokulu donanımları,eğitim araçları,okul öncesi eğitim araçları,eğitici oyunlar,toys,kindergarten materials,kindergarten toys,kreş malzemeleri,kreş mobilyaları,ahşap ve keçe oyuncaklar,akülü ve pedallı araçlar,akıllı tahta,robotik kodlama ve teknolojik oyuncaklar,galoşuk,yazı tahtaları,panolar,spor grupları,dolap ve kitaplıklar,masa ve sıralar,ilgi köşeleri,ofis mobilyaları,macera parklar tıkla sepete ekle anaokulu ve kreş,yengeç eğitim araçları https://www.yengecegitim.com

    YanıtlaSil