30 Aralık 2014 Salı

MANYETİK HAMUR

Çocuklar icin eğlenceli mi eglenceli bir hamur.. Manyetik  hamur..
4. Sınıfta öğrencilerinize mıknatıs konusunu anlatırken kullanabilirsiniz. Küçük çocuklarınızlada evde eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.


Malzemeler
1/4 fincan Sıvılaştırılmış nişasta
1/4 su bardağı beyaz Tutkal
2 yemek kaşığı Demir tozu
Mıknatıs
Kase


Bir kaseye nisastayi ve demir tozunu ekleyip karıştırın. Sıvı nisasta marketlerde satılıyormu bilmiyorum. Biz çok az yaklaşık 1tatlı kaşığı su katarak sıvılaştırdık. Demir tozu okulumuzda vardı. Yalnız bizimki biraz iri taneliydi. Toz şeker gibi. Yeni alacaksanız kum gibi olanlarını alın.  Buraya tıklayarak demir tozunu satın alabilirsiniz. Sonrasında tutkalıda ekleyip karıştırmaya devam edin. İlk başta karıştırması cok zor oluyor ama endişelenmeyin. Ölçüleri eksik yada fazla koymayın. Ölçuyü tutturmak biraz zor. Kaliteli bir tutkal kullanın. Sümüksü bir yapıda olması gerekiyor. Karışım hazır olunca mıknatısla çektirip eğlenmeye başlayabilirsiniz. Dokunmadan sıvı hareketini izleyin. Neodimyum mıknatıslar son derece güçlü. Güçlü bir mıknatıs kullanmanızı tavsiye ederim. Oynarken öğrencilerin yada çocuklarınızın başında durun. Buradaki videoyu da izleyin bence.




Bu hamurdan yapmakla uğraşmak istemezseniz demir tozu, tutkala harcayacaginiz paraya  http://www.tutyakala.com adresinden bu ürünü satında alabilirsiniz. Buraya tıklayarak  ürüne hemen ulaşabilirsiniz.  Ürünü satın alınca açıklamalar bölümüne kübranin dersi yazarsaniz yaninda bide hediye gönderecekler. Ve iste büyük süpriz Kübra'nın dersi takipçilerine özel, şuanda bu yazıyı okuyan herkes  tutyakala sitesinden yapacağı bütün ürünlerde geçerli olan   108208DIAZ   nolu bu indirim kopunu kodunu kullanarak 50 liralık alisveriste 10 liralık  indirim kazanacaklar. Sitede bu hamur gibi değişik hamurlar, oyuncaklar ve değişik ürünler var. Açıklama bölümüne kubranin dersi yazmayi unutmayın.. 
iyi alışverişler...

1 yorum:

  1. Manyetik oyun hamuru evde yapılmış. başarılı.

    YanıtlaSil